om

SKÄRSÅ FISKELÄGE

Skärså Glashytta ligger i det vackra fiskeläget Skärså, ca 1 mil norr om Söderhamn i Hälsingland. Här kan man se glastillverkning, handla i fabriksbutiken, fika i kaféet eller prova på att blåsa glas.

Hyttan drivs sedan 2014 av Erika Lövqvist och är igång året runt för produktion och kursverksamhet. Butiken har endast fasta öppettider under sommarsäsongen men vill man handla eller boka glasblåsning under övrig tid går det självklart bra att kontakta Erika för överenskommelse av tid. 


ERIKA LÖVQVIST

Erika Lövqvist är född och uppväxt i Norrala/Skärså. Flyttade tidigt iväg för att gå olika konstskolor och landade så småningom i Stockholm, där hon var bosatt 1999-2015.

Erika har en gedigen utbildning i både produktdesign och glasblåsning. Hon tog sin magisterexamen från Keramik & Glas på Konstfack, Stockholm, 2005, och har sedan dess arbetat både som frilansande produktdesigner åt andra företag och som konsthantverkare. Bl.a har hon blåst sin egen glasproduktion på Fjäderholmarna utanför Stockholm i 10 år. Och är sedan 2011 medlem i keramik och glas kooperativet Blås&Knåda på Hornsgatan i Stockholm. Hon har ställt ut på flera stora mässor runt om i Europa och fått mycket uppmärksamhet i både svensk och utländsk press för sin formgivning. Flera av hennes produkter har även belönats med designpriser som t.ex. Wallpaper* Design Award och Ung Svensk Form.